Dag 4: Olifanten safari
Door: Wim-Jelle en Martine
Blijf op de hoogte en volg Wim-Jelle en Martine
16 Mei 2009 | Indonesië, Bali
Toch wel last van de jetlag.
Om 08.00 uur werden we opgehaald door een chauffeur van het safaripark. We moesten nog een stel ophalen in Benoa voordat we op weg konden naar het safaripark. Het was een mooie reis door verschillende dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan:Vrouwen met balen rijst en manden op hun hoofd, kinderen in schooluniform, mannen die handmatig het rijstveld omploegen, enz.
Na bijna twee uur rijden komen we aan bij het safaripark. We worden hartlijk welkom geheten door een heel vriendelijke jongen die zich voorstelt als onze gids voor vandaag.
Na tien minuten is hij plotseling verdwenen.
We kunnen direct plaatsnemen op de rug van een olifant. Onze indische olifant geboren op Sumatra heet Arung en is 12 jaar. Dat is nog vrij jong want olifanten kunnen wel 70 jaar worden. Arung heeft een vaste verzorger die 6 dagen per week alleen maar met hem bezig is. De rit duurde ongeveer 30 mninuten. Na een paar minuten ben je gewent om op de rug van zo'n groot beest te zitten. Maar als we er nu aan terugdenken is het best bizar dat je op zo'n groot wild dier hebt gezeten.
Na nog wat foto's gemaakt te hebben volgt er een 15 minuten durende show. Na afloop kunnen we 2 babyolifanten bekijken en lichtelijk aanraken. Heel bijzondere ervaring.
We sluiten het bezoek aan het park af met een lunch in buffetvorm.
De jongen die zich voorgesteld had als onze gids komen we aan het einde van het park weer tegen, en roept:
"See you!!" Zo'n goede gids hebben we nog nooit gehad hahahaha.
We gaan nu proberen om vroeg te slapen, want morgenochtend worden we om 08.00 uur opgehaald door onze privechauffeur die we samen met Jef en Marina hebben gehuurd.
16 Mei 2009 - 16:54
Iris:
Haai,
Supergaaf he op een olifant rijden?!
Ik ben blij dat jullie nu een betere dag hebben gehad dan de 2 dgn ervoor.
Fijne dagen!
X Iris
16 Mei 2009 - 17:48
Richard Meerkerk:
he lieve mensen,
Heel leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie reiservaringen. Bij mij is het dan wel is: da's bali (voor mij !!!) Nog veel plezier he en genieten hoor -
17 Mei 2009 - 09:16
An Theo Bakker:
Wel naar eike keer met een cokteel te zitten en wij met de regen,geniet er maarvan vorige week zijn we bij linda op visiette geweest en hebben wat verhalen opgehaalt leuk.
groetjes -
17 Mei 2009 - 11:42
Pa En Ma:
Leuk met die olifanten. Komen er nog meer wilde dieren?
Ook weer de groeten van winy en sjaak
heel veel plezier verder. -
17 Mei 2009 - 21:08