Van alles wat
Door: Wim-Jelle
Blijf op de hoogte en volg Wim-Jelle en Martine
28 Juni 2012 | Thailand, Koh Tao
Er is al weer een week voorbij gevlogen sinds ons laatste verslag. Sommige van jullie hebben via facebook al wat kunnen zien, maar ik maak toch graag nog een verslagje.
We waren geeindigd in Sappong. Een plaatsje op ongeveer de helft van de weg met 1850 bochten. We hadden geen zin om die lange rit van 6 uur, dwars door de bergen, nogmaals uit te zitten. Allebei werden we op heenreis een soort van misselijk. Maar goed, nu Sappong. Ik kan daar heel kort over zijn, we hebben echt helemaal niets gedaan. We zijn er ook maar 1 nacht gebleven. De volgende ochtend hebben we de eerste de beste lokale bus gepakt naar Pai. Zo`n heerlijke hobbel de bobbel bus zonder airco en met alleen maar locals. Martine zat naast een thaise man die wat gebrekkig Engels sprak en ik zat achterin de bus bij de bagage, want mn benen pasten niet in een gewoon zitje. Tijdens het rijden blijven de deuren vd bus gewoon open. Als de bus ook maar 1x een beetje hard zou remmen zou ik buiten liggen, maar gelukkig ging het goed.
In Pai wachtte ons een super resort. We waren die goedkopere, standaard hotels zo zat dat we besloten hadden om onszelf te verwennen. Het was bij aankomst mooier dan we gehoopt hadden. Een prive villa. Wit, met allemaal glas, een buitendouche, een bed van 2 x 2 meter en als klap op de vuurpijl een hot tube in de tuin! Dit hadden we echt even nodig zeg maar. We zijn 2 nachten op dit resort gebleven. In het plaatje Pai was niet veel te beleven. De gratis dvd service van het resort kwam ons heel goed uit :)
Vanuit Pai zijn we met een mini bus weer naar Chiang Mai gereden. We wilden graag gaan vissen en misschien een kookcursus. Die kookcursus is er helaas niet van gekomen, maar het vissen op Catfish wel. De trip was alleen voor mij geboekt, maar Martine mocht gewoon mee vissen. De locatie was net buiten Chiang Mai. Deze excursie hadden we allebei niet willen missen. In totaal 14 vissen gevangen. Martine heeft nog nooi gevist, maar heeft wel de grootste van 42kg gevangen. Ik heb haar wel een klein beetje geholpen met drillen want dat beest leverde een aardige strijd. Ik zelf had vissen van resp. 35, 30, en 27kg. Echt sterke beesten joh. Jammer dat ik geen foto,s kan uploaden via mijn telefoon.
Half in de middag waren we weer in Chiang Mai. Het was zondag dus er was zondagmarkt. Een groot spektakel met kraampjes waar ze allemaal hetzelfde verkopen en behoorlijk wat eetkraampjes. We hebben ons er toch maar aan gewaagt. Sommige worsten kan ik gewoon niet laten liggen!
S' avonds ik nog even heerlijk een oliemassage en Martine een thaise kruidenmassage en toen lekker slapen. Dus niet! Martine heeft een kasjmer sjaal gekocht, maar bij thuiskomst ontdekte ik een flinke haper. We moesten wel terug want de volgende ochtend moesten we vroeg met de bus op pad. Dus wij weer aangekleed, een tuktuk gepakt en terug naar die zaak. Gelukkig was deze nog open en kon de sjaal geruild worden. Al met al weer een uur verder, maar gelukkig wel een mooie sjaal zonder mankementen.
De volgende dag hebben we de bus gepakt naar Chiang Rai om de gouden driehoek en de beroemde witte tempel te bezoeken. De busreis was er weer een van 3 uur. Zo hebben we in die paar weken aardig wat keer in de bus gezeten. Voor ons een redelijk lange zit, maar voor de thaise bevolking een makkie. Die reizen bijna alleen maar met de bus. Een rit van 5 a 6 uur is niets! Ook in Chiang Rai zelf was niet veel. Dat hadden we al gelezen en onze agenda hierop aangepast. De witte tempel net buiten de plaats was een van de hoogtepunten van onze reis. De tempel staat deels id stijgers. Ze hebben nog ca. 90 jaar nodig om het af te maken, maar hetgeen wat er staat is heel mooi. De gouden drieghoek hebben we niet bezocht. Uiteindelijk hadden we geen zin meer om weer met de bus te reizen naar een plek die waarschijnlijk niet heel bijzonder is. Aan het einde van de dag hebben we het vliegtuig gepakt naar Bangkok. De vlucht zou om 21.15 uur vertrekken, maar vertrok meer dan een uur later. Op zich niet heel erg, maar de laatste skytrain vanaf Bangkok airport naar de stad wacht niet op ons.... We landen om 23.35 uur en we hadden gelukkig nog de laatste train om 00.15 uur. Pff toen nog naar ons hotel. Rond half twee konden we eindelijk slapen en om zeven uur moesten we er weer uit! Een zware avond en een korte nacht dus. Omdat we op een van onze eerste dagen Kanchanaburi niet bezocht hadden, wilden we dat nu alsnog doen. Hier is de bekende brug over de River Kwai en een markt waar de tein doorheen rijdt. De brug en het museum waren leuk om te zien. Alleen jammer dat die markt nergens te bekennen was. Nou, toch ff leuk 2 uur heen en 2 uur terug in de bus gezeten... Om 19.30 uur hebben we de slaaptrein gepakt richting het zuiden. Vanmorgen zijn we om 6 uur aangekomen in Chumphon waar we de ferry naar Koh Tao genomen hebben. Het relaxen op de eilanden kan nu gaan beginnen. We gaan t/m volgende week vrijdag eilandhoppen.
We hebben het nog steeds erg naar ons zin. We missen alleen wel wat hollandse groenten. Niet dat we daar thuis nou kilo's van eten, maar daar verheugen we ons wel weer op.
Groeten en tot horens,
Martine en Wim-Jelle
28 Juni 2012 - 18:25
Tamara Vastenhout:
Hoi Martine en Wim Jelle,
Super wat jullie allemaal ondernemen, zien en beleven. Een ervaring voor het leven.
Hoeveel foto's zijn er al gemaakt schatten jullie?
Veel lief's uit Dordrecht,
Tamara -
28 Juni 2012 - 18:33
Chanie:
Whahaha! Bij de bagage! Ik zie het al voor me!
Xx
28 Juni 2012 - 18:54
Pa En Ma Vastenhout:
wat een busreizen jullie zijn bijna op en neer naar spanje geweest.
met de hollandse groenten komt het wel weer goed als je terug bent.
groetjes en veel plezier verder pa en ma -
29 Juni 2012 - 07:22
Harry Walgers:
Toppie luitjes ! erg leuk de verslagen -
29 Juni 2012 - 19:33
Erik En Heleen:
Leuk om weer te lezen allemaal! Nog een weekje en dan zit het er weer op... Kunnen jullie weer lekker aan de Hollandse Pot haha. Geniet van jullie laatste weekje! -
01 Juli 2012 - 09:06
An Theo:
Hoi
Net is Andre Kuipers veilig geland in Kazachstan mooie om dat mee te beleven
Maar ook jullie reis hebben we mee beleeft van waar je keuzes in moet maken en wat jullie doen en wat tegen valt en mee prachtig en nu lekker de eilanden hoppen in de reis krant v.d telegraaf dit weekend twee daarvan is er een verslag Phuket en Samui ben benieuwd hoe jullie die ervaren?
Vermaak jullie en kom met veel ervaring thuis waar je op verder kan gaan.
succes en veel plezier .