Dag 8 Cacaoplantage
Door: Martine en Wim-Jelle
Blijf op de hoogte en volg Wim-Jelle en Martine
15 December 2008 | Costa Rica, San José
Daarna zijn we naar een cacaoplantage geweest in Saripiqi. Nadat we onder leiding van een gids een stukje door het regenwoud hebben gelopen, hebben we over een wiebelbrug van 300 meter gelopen. De brug liep over 2 rivieren en je kon goed de diepte in kijken. Maar goed dat we geen last hebben van hoogtevrees! Vervolgens weer een half uur zwetend door de jungle gebanjerd om uiteindelijk bij een klein overkappinkje aan te komen. Daar was een heel schattig mannetje met allemaal potjes en pannen in de weer.
De gids gaf ons uitleg over waarom de cacaoplantages zich alleen in dat gebied van Costa Rica bevinden en hoe de cacaobonen gedroogd worden.
We hebben cacaobonen geproefd zoals ze uit de vrucht komen en bonen als ze door de zon gedroogd zijn. Maar ook chocolademelk en chocolaatjes. Die heeft dat mannetje allemaal voor ons gemaakt. Dit was een interessante en lekkere excursie.
Helaas is Martine tijdens de excursie heel erg gestoken. Haar armen zitten vol met beten van een of ander vaag insect. Ze had zich wel ingesmeerd met deet, maar deet blijkt weer andere insecten aan te trekken.
Later op de middag hebben we een rondje door de tuin van het hotel gelopen en hebben we verschillende mooie kikkers gespot.
Vanavond hebben we heerlijk mexicaans gegeten bij een pittige mexicaanse dame. Ze rookt shaggies boven de pannen en speelt voetbal op hoog niveau. Foto´s hiervan hangen in de zaak.
Morgen gaan we naar Tortuguera.
Groetjes allemaal!
15 December 2008 - 17:56
Iris:
Hey,
Nog steeds leuk om te lezen!
En lekker al dat chocola!
Jammer van al die beten, maar dat hoort erbij in het regenwoud!
Veel plezier nog!
Kus Iris -
16 December 2008 - 05:48
Richard Meerkerk:
geweldig om jullie verslag te lezen mensen. Wat een kicke reis. 'k Ben ontzettend benieuwd naar de foto's en verhalen. Hou je haaks he