Dag 9 Tortuguera - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Wim-Jelle en Martine - WaarBenJij.nu Dag 9 Tortuguera - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Wim-Jelle en Martine - WaarBenJij.nu

Dag 9 Tortuguera

Door: Wim-Jelle en Martine

Blijf op de hoogte en volg Wim-Jelle en Martine

15 December 2008 | Costa Rica, San José

Vandaag staat ons een super de luxe resort te wachten, namelijk Turtle Beach Lodge in Tortuguera. Het belooft prachtig weer te worden als we in de zon op de boot staan te wachten die ons naar het resort zal brengen. De truien en vesten worden uitgedaan en alle witte bodies komen tevoorschijn.

We mogen maar de helft van onze bagage meenemen, omdat de boot anders zinkt (de andere helft blijft bij de chauffeur in de bus totdat wij weer van het eiland afkomen). Dus de hele groep denkt, we nemen mee: badkleding, badlakens, korte broeken, rokjes, slippers, zonnebrand en dat soort dingen. Er schijnt een mooi strand bij het resort te zijn en een zembad. En overal hangmatjes! We zien ons al liggen met de cocktail in de hand. Eindelijk bruin worden!

Het is een anderhalf uur varen met de boot naar het resort. Halverwege maken we een tussenstop in het dorpje Tortuguera. Alles hier is in caribische sfeer: de inwoners, het eten, de gekleurde huisjes en alles is hier zeer relaxed en gaat op z´n elfendertigst. Er wordt hier veel reggae gedraaid.

Daarna met de boot weer verder naar ons resort. We komen daar aan, schoppen de schoenen uit en stappen in onze slippers om ons direct naar het strand te begeven. Even blijft het droog... maar dan barst er toch een hoosbui los! We vluchten maar weer naar ons huisje.

Omdat het resort zich op een soort eilandje bevindt zijn we ´verplicht´ van alle fasciliteiten van het resort gebruik te maken. Zo hebben we ´s avonds een heerlijk lopend buffet en drinken we daarna nog een drankje in de bar. Het waait en regent nog steeds flink, dus we gaan allemaal maar vroeg naar bed. Kunnen we morgenochtend vroeg lekker in een hangmat gaan hangen!

Liefs,
Wim-Jelle en Martine