We zijn nu in onze laatste bestemming (Siem Reap) - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Wim-Jelle en Martine - WaarBenJij.nu We zijn nu in onze laatste bestemming (Siem Reap) - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Wim-Jelle en Martine - WaarBenJij.nu

We zijn nu in onze laatste bestemming (Siem Reap)

Door: Wim-Jelle

Blijf op de hoogte en volg Wim-Jelle en Martine

07 Juli 2011 | Cambodja, Khett Siem Reab

Hoi hoi,

Wat gaat de tijd toch hard zeg! Morgen om 18.35 vliegen we van Siem Reap naar Singapore om aansluitend om 23.45 uur onze vlucht naar Amsterdam te pakken.Zaterdag om 07.10 uur hopen we op Schiphol te landen.

Nu nog even een terugblik van wat we de afgelopen week hebben meegemaakt.

Zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Marko,Pauline en hun kinderen Gideon en Eljada (2 jongens). Hun wonen hier sinds een half jaar en zijn uitgezonden om zendelingenwerk te verrichten in een weeshuis.We zijn echt heel leuk ontvangen en het was reuze gezellig. We zijn met hun naar een bruiloft geweest van mensen die hun ook niet kenden. De bruiloft was meer gezellig met z'n allen veel eten dan een receptie/feest.Bij binnenkomst werd er door 3 mensen in exel genoteerd hoeveel je gegeven hebt, bizar he!We kregen 7 gangen voorgeschoteld die allemaal erg lekker smaakten. Er was alleen geen bier!!!!
Omdat we zondag om 07.00 uur met hun naar een kerkdienst voor weeskinderen zou gaan, mochten we bij hun blijven slapen.

Op zondag zijn we idd vroeg opgestaan om de kerkdienst te bezoeken.Na de dienst was er voor de oudere weeskinderen een engelse les. We werden uitgenodigd om deze bij te wonen.Na de les zijn we naar het weeshuis gereden om daar een kijkje te nemen. Echt 2 gigantische grote panden zijn daar gebouwd, een gift vanuit Korea. Een bijzondere ochtend om mee te maken in ieder geval.

Voor de rest hebben we de zondag niet zoveel gedaan. We hebben nog opgepast, zodat Marko en Pauline naar de kerk konden. We hebben jarenlang ervaring, dus dat was geen enkel probleem! S'avonds hebben we hun mee uit eten genomen als dank voor de gastvrijheid en gezelligheid.
Marko en Pauline boden ons aan dat we nog een nacht mochten blijven als we dat wilden en dat hebben we gedaan.

Maandag zijn we met de bus van Phnom Phen naar Siem Reap gereden. Een reis van 6 uur, maar het was een hele mooie route dwars door het platteland van Cambodja, dus de tijd ging snel

Dinsdag hebben we de tempels van Angkor Wat bezocht. We hadden onze eigen tuk-tuk chauffeur geregeld om ons van tempel naar tempel te rijden. Het tempelcomplex was zeker de moeite waard om te bezoeken, maar na 3/4 dag heb ik het wel gezien.Aan het einde van de middag heeft onze chauffeur ons bij de laatse bestemming van de reis gebracht. Een resort waar lekker gaan relaxen tot aan vrijdagmiddag. Tot nu toe ( donderdagmiddag) bevalt het perfect! Het is laagseizoen en we zijn hier met 5 andere gasten. Echt prive resort dus.

Namens Martine en mijzelf allemaal bedankt voor jullie reacties!!! Heel erg leuk om jullie reacties te lezen.

Voor de liefhebbers heb ik nog wat foto's erbij gedaan.

Martine en Wim-Jelle

• 07 Juli 2011 - 08:26

Amanda:

Heeeeey Wim-Jelle en Martine !
    Wat een mooie verhalen allemaal!
    En leuke foto's ! Het is lang geleden dat we jullie gezien hebben dus we moesten maar snel wat afspreken!!!!
    Eeen hele goede terug reis!
    Kus Amanda

• 07 Juli 2011 - 10:28

Pa En Ma Vastenhout:

na zo,n lange tijd fijn dat jullie weer thuis komen
    we zullen zaterdagochtend op de koffie komen
    goeie reis terug

• 07 Juli 2011 - 10:56

Stellie C:

Mooie verhalen. En echt super cool wat jullie allemaal doen.

Xx

• 07 Juli 2011 - 11:28

Tobias:

Zo, dat resort..mmm...heerlijk relaxed. Zien we jullie zondagmiddag?
    Tobias & Tamara

• 07 Juli 2011 - 11:56

Ron En Marja:

Hallo Wim-Jelle en Martine,

Ik lees jullie verslag en ik zag dat jullie en weeshuis heb bezocht in Siem Reap. Mijn man en ik gaan in okt 3 weken naar Laos en Cambodja en wij willen graag een weeshuizen bzoeken in Cambodja en Laos. Kunnen jullie mij vertellen waar het weeshuis is en of er een site is. Ik heb al verschillende adressen van andere weeshuizen.

• 07 Juli 2011 - 12:15

An Theo:

Hoi
    Als we jullie verslagen en foto's lezen beleven wij het met jullie een tuk tuk huren en heel rustig in je eigen tijd ankor wat beleven wij vonden het indruk wekkend en mooie en misschien smaakt dit op deze manier van reizen naar meer geniet nog maar even en een goede terug reis een mooie totaal beeld hebben wij gehad.
    succes.

• 07 Juli 2011 - 18:22

Steef&Andy:

Hai guys, het was erg leuk en interessant om jullie verhalen te lezen! Jullie zijn echt een ervaring rijker! Een hele goede terugreis en we zien elkaar snel! Liefs!!

• 07 Juli 2011 - 20:00

Pa & Ma V Wingerden:

Geweldig dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben.
    Goede reis gewenst en tot zaterdag bij de koffie!

• 08 Juli 2011 - 15:53

Frits:

ik hoop wel dat jullie engels (met die les) beter is dan het hollands, het verschil tussen zij, hen en hun toch maar eens weer opvragen bij de juf van groep 5

• 09 Juli 2011 - 11:36

Wim-Jelle En Martine :

Bedankt Frits voor je feedback op mijn reisverslag. Je hebt het stuk in ieder geval goed gelezen!!